Παπαδοπούλου Φρύνη

Image

Παρουσιάστρια -παραγωγός εκπομπών στο ΡΙΚ. Γεννήθηκε στο χωριό Πάνω Αμίαντος της επαρχίας Λεμεσού. Η οικογένεια της μετακόμισε στην Αμμόχωστο και πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στην Αμμόχωστο. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Θηλέων Αμμοχώστου μέχρι την 4η τάξη. Στο «Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου» παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, απαγγελίας, θεάτρου και ρυθμικής γυμναστικής υπό την καθοδήγηση της  δάσκάλας  Μαρίας Π. Ιωάννου. Αρχές της δεκαετίας του ’60 έρχεται στη Λευκωσία και  αρχίζει να συνεργάζεται με το Ρ.Ι.Κ. (1961) ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τις Γυμνασιακές της σπουδές στο «INSTITUTE FOR ADVANCED STUDIES».

 

Στο ΡΙΚ εργάστηκε τέσσερις δεκαετίες. Στο ΡΙΚ γνώρισε και παντρεύτηκε το σύζυγό της 

Χαρίλαο Παπαδόπουλο

 

Η εκπομπή που την έκανε γνωστή ανά το Παγκύπριο «Ο Απόλλωνας και η Φρύνη» που παρουσίαζε για χρόνια με το Μάριο Παπαδόπουλο. Την ίδια στιγμή υπήρξε η κεντρική παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ για  δεκαετίες.

 

» Βίντεο: Συνέντευξη με την Φρύνη Παπαδοπούλου

 

Πολιτική

Μετά την αφυπηρέτησή της ασχολήθηκε με τα Κοινά. Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου. Στη διάρκεια της θητείας της διοργανώνει μια από τις πρώτες διακοινοτικές εκθέσεις ζωγραφικής από μια Ελληνοκύπρια την Άννα Κακουλλή και την Τουρκοκύπρια Roya Ressat. Η έκθεση σημείωσε επιτυχία πρώτα στο Στρόβολο μετά στη Λεμεσό με αποκορύφωμα τις Βρυξέλλες.

 

Ταυτόχρονα με τη θητεία της σαν Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, δημιουργεί την Αίθουσα «ΟΜΑΚΟΪΟΝ» σε δικό της χώρο όπου διοργανώνει μικρές εκδηλώσεις αφιερώματα, σε φίλους της που διαθέτουν μια αξιόλογη ειδικότητα.

 

Λαζανιά 

Στη συνέχεια προχώρησε στην Ίδρυση του Σωματείου «Κίνηση Πρωτοβουλίας και Αλληλεγγύης  Λαζανιά με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό, όπου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ένας χώρος που ονόμασε «Υπαίθριο Θετράκι Ερατώ». Η Φρύνη έχει βαθειές ρίζες με το χωριό Λαζανιά από την πλευρά της μητέρας της Ερατούς Αριστοδήμου Φλίππου. Η Φρύνη Παπαδοπούλου, εξελέγη πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Λαζανιάς.

 

 

Πηγή:

  • Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image
Image