Ιωσήφ Ανδρέας

Δημοσιογράφος, Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας

Image

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1975 στο Δάλι.

Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέχει επίσης τον επαγγελματικό τίτλο Human Resource Management.

Από τα φοιτητικά του χρόνια, το 1996, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου. Ασχολήθηκε κυρίως με το αστυνομικό – δικαστηριακό ρεπορτάζ.

Για μια και πλέον δεκαετία ήταν βασικό στέλεχος της δημοσιογραφικής ομάδας του ΑΝΤΕΝΝΑ καλύπτοντας πολλά από τα πιο σημαντικά θέματα πουαπασχόλησαν την ιστορία της Κύπρου (γεγονότα στη Δερύνεια, ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., Σχέδιο Ανάν,  δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, αεροπορική τραγωδία της Hλιος, εκλογικές διαδικασίες).

Από το 2006 μέχρι τον Ιούλιο του 2021 εργάστηκε ως Δημοσιογράφος στο ΡΙΚ. 

 

Στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του καριέρας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, του ανατέθηκαν και καθήκοντα Γραμματέα και Εκπροσώπου Τύπου του Δ.Σ. του ΡΙΚ.

Μεταξύ άλλων καθηκόντων είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της τηλεοπτικής οικονομικής εκπομπής «Ευρωστία» (€υρω$τία). Στον τηλεθάλαμο της εκπομπής  φιλοξενήθηκαν Υπουργοί, αξιωματούχοι, στελέχη των κοινωνικών εταίρων. Η εκπομπή €υρω$τία κατέγραψε τις οικονομικές εξελίξεις διαβάζοντας στην αγορά σ’ ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Συμμετείχε επίσης σε πληθώρα ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών . Με πλούσιες εμπειρίες στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν καταγράψει πολλά και σημαντικά θέματα που διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

 

Σε ντοκυμαντέρ που ετοίμασε καταπιάστηκε με το θέμα της οδικής ασφάλειας για τα οποία βραβεύτηκε δυο φορές από την πολιτεία. Επίσης βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην εφαρμογή του θεσμού του «Παρατηρητή της Γειτονιάς».

 

Ήταν ο Λειτουργός-Σύνδεσμος του ΡΙΚ με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για θέματα κατά της διαφθοράς.

 

 

Το 2011 ίδρυσε τη μηνιαία περιφερειακή εφημερίδα «ΔΑΛΙNEWS».

Διετέλεσε Γραμματέας της Eνωσης Κυπρίων Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2021 κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία.  Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Τον Ιούλιο του 2021 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης το διόρισε Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.