Κασίνης Σόλων

Βουλευτής του ΔΗΣΥ

Image

Βπουλευτής.  Ο Σόλων Κασίνης διετέλεσε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ.

 

Γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδεια στις 15 Απριλίου 1952. Πέθανε στις 13 Δεκεμβρίου 2022. Παντρεύτηκε την Κίκα Χριστοφόρου και μαζί της απέκτησε  δύο υιούς και μια κόρη.

 

Σπουδές 

Σπούδασε μάρκετινγκ στο Chartered Institute of Marketing στο Ηνωμένο Βασίλειο, διοίκηση επιχειρήσεων στο The Philips College στη Λευκωσία και χημική μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε ως χημικός μηχανικός.

 

ΚΡΕΤΥΚ

Ο κ. Κασίνης διετέλεσε Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Επί των ημερών του το 2007 η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκίνησε διαδικασία διαχωρισμού των θαλάσσιων οικοπέδων στην ΑΟΖ τα οποία στη  συνέχεια δόθηκαν προς εκμετάλλευση αρχικά στην εταιρία Noble Energy και στη συνέχεια στις εταιρίες ENI, TOTAL και EXXON -MOBILE.

 

» Βλέπε βίντεο: Ο Σόλων Κασίνης στο Σίγμα

 

Την περίοδο 2004-2014 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕτΑΠ). Την περίοδο 2005-2010 ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας και Πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ). Από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ). Από τον Απρίλιο 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 ήταν σύμβουλος για θέματα ενέργειας του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά (Απρίλιος 2014-Ιανουάριος 2015).

 

Πολιτική

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ. Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Παραιτήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 λόγω προβλημάτων υγείας

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image