Κληρίδης Μάριος

Image

Οικονομολόγος με καταγωγή από τον Αγρό. Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1953 στη Λευκωσία και φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Φοίτησε στο London School of Economics and Political Science όπου και απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού στο Labour Economics. Παντρεύτηκε την Sorga De La Gruz με την οποία απέκτησε ένα γιό.

 

Ο Μάριος Κληρίδης εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Τράπεζας το 1982 ως Επικεφαλής Προγραμματισμού & Έρευνας. Διαθέτει εμπειρία στην Υπηρεσία Καρτών & Λιανικής Τραπεζικής, στον Τομέα Επενδύσεων, στη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων και στη Διεθνή Τραπεζική. Το 2001 διορίσθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με πενταετές συμβόλαιο. Επέστρεψε στην Ελληνική Τράπεζα το 2006, ως Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής.

 

Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας όπου παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ υπηρέτησε ως Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ancoria Bank.

 

Είναι μέλος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πρόεδρος της Εταιρείας Κυπριακών Οικονομικών Μελετών και μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, σχετικά με το Τραπεζικό Σύστημα της Κύπρου και τα χρηματοοικονομικά της Κύπρου.

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image