Χριστοδούλου Τζόζη

Επίτροπος Ισότητας των Φύλων

Image

Η Τζόζη Χριστοδούλου είναι εμπειρογνώμονας για θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των γυναικών και στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην μετανάστευση και στην καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων. Διορίστηκε Επίτροπος Ισότητας των Φύλων στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη στις 27 Φεβρουαρίου 2023.

 

Από το 2004- 2018 εργάστηκε ως Συντονίστρια Πολιτικών στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) όπου είχε ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη, παρακολούθηση και εφαρμογή της πολιτικής και στρατηγικής του Ινστιτούτου. Συμμετείχε σε διαφορά διοικητικά συμβούλια όπως του Κυπριακού Λόμπι Γυναικών και συνέβαλε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεταναστριών με έδρα τις Βρυξέλλες. Συμμετείχε επίσης σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.

 

Από το 2019 μέχρι τον Ιανουάριο 2022, διετέλεσε Σύμβουλος του τέως Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική. Η κα. Χριστοδούλου, ανέπτυξε και εφάρμοσε το πλαίσιο δράσης για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική.

 

Έχει συνεισφέρει στη δημιουργία νομοσχεδίων σχετικών με τα δικαιώματα των γυναικών και την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων. Έχει επίσης συνεισφέρει σε δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών εκθέσεων και βιβλίων, διεξήγαγε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις και συμμετείχε σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Η κα Χριστοδούλου κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Ιντιανάπολης, ΗΠΑ και Μεταπτυχιακό στις Σπουδές Φυλετικής Ισότητας, Πανεπιστήμιο Middlesex, H.B.  

 

Πηγή

Polignosi