Κωνσταντίνου Ντίνος

Image

Οικονομολόγος. Ο Ντίνος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1925 και πέθανε στις 12 Μαΐου 1998. Απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο εργάστηκε ως οικονομολόγος και οικονομικός σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων. Ακολούθως, ήταν επαγγελματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ.

 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1970 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ για την Β΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1976 για την Γ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο, στις βουλευτικές εκλογές του 1981 για την Δ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο  και στις βουλευτικές εκλογές του 1985 για την Ε΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Διετέλεσε Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ (1988-1990).

Το 1990, λόγω διαφωνιών, αποχώρησε από το ΑΚΕΛ μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές του κόμματος και άλλα στελέχη, οι οποίοι ίδρυσαν το Ανανεωτικό Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΑΔΗΣΟΚ). 

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).