Μιχαηλίδης Θάσος

Image

Μηχανολόγος. Ο Θάσος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθηένου στις 10 Φεβρουαρίου 1944. Σπούδασε μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Πράγας αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό.

Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος, ως λέκτορας Μηχανολογίας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (1975-1977) και ως εκπαιδευτής μηχανολογίας στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (1977-1991). Το 2006 διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Διετέλεσε μέλος της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις στο Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας-Αμμοχώστου. Διετέλεσε επίσης γραμματέας και πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Ακόμη, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, του Συνδέσμου Επιστημόνων Μηχανικών, του Συνδέσμου Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου και του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

 

Ήταν μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εκλέχτηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας με το ΑΚΕΛ για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.  Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2001 για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας. Επιπλέον, ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Κλάδου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).