Παπαπολυβίου Ανδρέας

Image

Νομικός. Ο Ανδρέας Παπαπολυβίου γεννήθηκε στο χωριό Κάτω Ζώδεια στις 16 Ιουλίου 1943.  Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δημοσιογραφία στο Κέντρο Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Θεσσαλονίκης.

 

Εκλέχτηκε βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2001 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων. 

 

Την περίοδο 1998-2001 διετέλεσε Έπαρχος Λευκωσίας. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ). 

Υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, των Συμβουλίων Ευημερίας Ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄ και των Ψυχιατρικών Ιδρυμάτων, του Συμβουλίου Φυλακών και της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Στηθικών Νοσημάτων Λευκωσίας. Ήταν επίσης γραμματέας του αθλητικού σωματείου Παρθενών Ζώδιας και της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).