Πιττοκοπίτης Νίκος

Image

Ο Νίκος Πιττοκοπίτης γεννήθηκε στη Δρούσια στις 17 Ιανουαρίου 1941 και πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου 2013.  Εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως υπάλληλος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου στη θέση του προϊσταμένου Διοικητικών και Εμπορικών Υπηρεσιών (Τμήμα Πάφου). Συμμετείχε στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Την περίοδο των δικοινοτικών διαταραχών 1963-64 υπηρέτησε ως διοικητής λόχου βαρέων όπλων στην επαρχία Πάφου.

 

Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ) Πάφου, πρόεδρος της επιτροπής του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Ευαγόρας Πάφου.

Διετέλεσε πρώτος αντιπρόεδρος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, της Πολιτικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ. Από το 1973 έως το 1996 ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου.

 

Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εκλέχτηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου με το ΔΗΚΟ για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2001 για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. 

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).