Γεωργίου Γιώργος

Image

Μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού και Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Λεμεσού. Διετέλεσε Βουλευτής Λεμεσού με το ΑΚΕΛ από το 2016 έως και το 2021.

 

Ο Γιώργος Τ. Γεωργίου γεννήθηκε στη Βασίλεια της Κερύνειας το 1961 και σήμερα διαμένει στα Κάτω Πολεμίδια. Είναι νυμφευμένος με τη Σοφία Πάζουρου και έχουν τέσσερα παιδιά. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας το 1985.  Επίσης, είχε ενεργή συμμετοχή στη Πανσπουδαστική Δημοκρατική Συνεργασία Ιωαννίνων (1981-1985), καθώς και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε στη συνέχεια ως φιλόλογος σε σχολεία Μέσης Εκπάιδευσης της Κύπρου.

 

Το 2001 εξελέγη δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, ενώ υπηρέτησε το δήμο ως δημοτικός σύμβουλος από το 1991 και ως αντιδήμαρχος από το 1996. Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Κάτω Πολεμιδιών. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων. Εκλέγηκε Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού το 2013, αξίωμα που διατηρεί μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ από το 2014. Το 2016 έλαβε μέρος στις Βουλευτικές Εκλογές και εξελέγη βουλευτής με την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού. Είναι επίσης επικεφαλής του Γραφείου Θαλάσσιων Μεταφορών της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Παιδείας από το 2008 μέχρι και σήμερα. Διετέλεσε για εννέα χρόνια επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και σήμερα παραμένει μέλος της. Διετέλεσε επίσης Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή».