Χρυσοστόμου Διόφαντος

Image

Ακτινολόγος. Ο Διόφαντος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στο Άρσος Λεμεσού το 1943. Σπούδασε ιατρική με ειδικότητα στην ακτινολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρίς Λουμούμπα.

 

Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λάρνακας με το ΑΚΕΛ και στη συνέχεια εξελέγη αντιδήμαρχος Λάρνακας.

 

Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εξελέγη βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

 

Πρόεδρος Νέας Σαλαμίνας

Όταν επέστρεψε στην Κύπρο από τις σπουδές του, διορίστηκε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου και κατά τη διαμονή του στην πόλη ήρθε σε επαφή με το αθλητικό σωματείο Νέα Σαλαμίνα και διετέλεσε για περίπου 20 χρόνια πρόεδρος της. Η πρώτη περίοδος προεδρίας του διήρκεσε από το 1982 έως το 1996 και η δεύτερη από το 2001 έως το 2006.  Επί προεδρίας του η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε Κύπελλο Κύπρου και Ασπίδα της ΚΟΠ, ενώ κατασκευάστηκε και το ποδοσφαιρικό της γήπεδο, το στάδιο Αμμόχωστος. Το 2006, προς τιμήν του Διόφαντου Χρυστοστόμου, η Νέα Σαλαμίνα ονόμασε το προπονητικό της κέντρο στο Μενεού ως «Αθλητικό Κέντρο Νέας Σαλαμίνας-Διόφαντος Χρυστοστόμου» και το 2006 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του σωματείου. Το 2008 τιμήθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την προσφορά του στο άθλημα.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).

Φώτο Γκάλερι

Image