Κλεόπας Γιάγκος

Image

Ο Γιάγκος Κλεόπας γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1944 στο Κάτω Βαρώσι Αμμοχώστου. Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου (1956-1962) και απεφοίτησε με τον υψηλότερο βαθμό και βραβεία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cambridge (1964-1967: M.A. (Econ.). Είναι παντρεμένος με τη Μύρνα Χ. Πιερίδου (πρώην πρέσβη), έχει 2 παιδιά, και  4 εγγόνια.

 

Καριέρα 

Εργάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα από το 1975 μέχρι το 2006. Υπηρέτησε για 12 χρόνια ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Επιτελείου του Ραδιομαραθωνίου και στη συνέχεια ως Επίτιμος Πρόεδρος. Διετέλεσε Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων/ιδρυμάτων (CYMEPA, Cambridge Society, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, ΣΑΦΕΓΑ, Ροταριανός Όμιλος Σαλαμίς – ιδρυτικό μέλος, κ.ά.), ενώ είναι μέλος του MENSA (I.Q. Society).

 

Συγγραφικό έργο

Το 2007 του απονεμήθηκε από το ΡΙΚ το Α΄ Bραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για το Κυπριώτικο Σκετς Το Όρωμαν του Μιχαήλη.

 

Το 2015 εξέδωσε το βιβλίο Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία για την ιστορία της πόλης της Αμμοχώστου, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο Αμμόχωστος: Άνθρωποι και Ιστορίες για τη ζωή και το έργο 10 Αμμοχωστιανών.

Στην έκδοση του ΜΟΕ (Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού) ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: URBS CLARISSIMA – ΕΝΔΟΞΟΤΑΤΗ ΠΟΛΗ (2022, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά) είναι ένας εκ των τριών συγγραφέων.

 

Επί του παρόντος ασχολείται με τη συγγραφή εργασίας για την ορθή χρήση της γλώσσας, με τίτλο Σωστό-Λάθος.

 

Είναι διαχειριστής της Ομάδας Facebook ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ με 17.700 Μέλη

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image