Καλοπαίδη - Γρηγορίου Στέλλα

Image

Αθλήτρια. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1953. Φοίτησε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε σχολεία της Λεμεσού. Άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό από το δημοτικό σχολείο. Διακρίθηκε στο πένταθλο, σε δρόμους με εμπόδια, στο ύψος και τους δρόμους ταχύτητας. Σε όλα τα αγωνίσματά της δημιούργησε και κατέρριψε πολλές φορές τις παγκύπριες και πανελλήνιες επιδόσεις.

 

Αγωνιζόταν με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος επί μονίμου βάσεως και με τον Σύλλογο της Λεμεσού «Ολύμπια». «Κυνηγός ταλέντων», ως προπονήτρια, βοήθησε τον Σύλλογό της σε τοπικές και διεθνείς διακρίσεις.

 

Το 1978 μαζί με τον σύζυγό της καθηγητή της γυμναστικής, αθλητή και καλαθοσφαιριστή Σταύρο Γρηγορίου δημιούργησαν την πετοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ (Λεμεσού) η οποία κέρδισε σχεδόν όλα τα παγκύπρια πρωταθλήματα.

 

Έχει εκλεγεί από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ως η καλύτερη αθλήτρια το 1970, το 1975 και το 1976. Από τις πιο σημαντικές της διεθνείς επιτυχίες ήταν οι νίκες της στις συναντήσεις Ελλάδας - Τουρκίας, Ελλάδας - Ιταλίας, Ελλάδας - Ισπανίας και Κύπρου - Λιβάνου. Στο ενεργητικό της έχει 43 πρώτες νίκες σε πανελλήνια και παγκύπρια βάση (Παγκύπριοι και Πανελλήνιοι μαθητικοί, Παγκύπριοι και Πανελλήνιοι νεανίδων και γυναικών, Παγκύπριοι και Πανελλήνιοι εαρινοί).