Γεωργίου Βάσος

Image

Πολιτικός, στέλεχος του ΑΚΕΛ. Ο Βάσος Γεωργίου γεννήθηκε στο Κάτω Δίκωμο της κατεχόμενης επαρχίας Κερύνειας. Σπούδασε Νομικά στη Σχολή Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ειδικεύθηκε σε θέματα Διεύθυνσης Προσωπικού, στο Πανεπιστήμιο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρακολούθησε θέματα μάνατζμεντ στο College of Professional Management of United Kingdom και του απονεμήθηκε δίπλωμα στα θέματα (α) Management Principles, (β) Office Management, (γ) Human Resource Management and Industrial Relations.

 

Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, με πιο σημαντικές εκείνες του Ανώτερου Λειτουργού Προσωπικού στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού και του επικεφαλής στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών.

 

Στην ΑΗΚ, μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο τροποποίησε το 1990 και ισχύει μέχρι σήμερα. Βοήθησε επίσης να τεθούν σε εφαρμογή τα συστήματα αξιολόγησης και σε τρεις άλλους ημικρατικούς οργανισμούς, στο ΡΙΚ, την Αρχή Λιμένων και τον ΚΟΑ.

 

Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Επιτροπής Νομικών της Eurelectric που εδρεύει στις Βρυξέλλες και χειρίζεται θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τον τομέα του ηλεκτρισμού.

 

Στο πλευρό του Χριστόφια

Το καλοκαίρι του 2001, παραιτήθηκε από την ΑΗΚ και διορίστηκε στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής. Στις 29 Φεβρουαρίου 2008 διορίστηκε στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.

 

Διετέλεσε: Μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

 

Μέλος της Επιτροπής που χειρίζεται τις νομικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου, της οποίας υπήρξε για 6 χρόνια μέλος της Διοίκησης. Για το Αθλητικό Δίκαιο έδωσε διαλέξεις στην Κύπρο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Νίκαια της Γαλλίας.

 

Το 2012 άρχισε να διδάσκει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθώς και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Public Administration (ΜPA), του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει Δημόσια Διοίκηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης (ΜΙΜ), του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου.

 

Το 2012 εξέδωσε το βιβλίο «H Δημόσια Διοίκηση στην Κύπρο» και το 2016, το βιβλίο «Εισαγωγή στο Αθλητικό Δίκαιο».

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image