Πανταζής Γιώργος

Image

Αρχιτέκτονας- φωτογράφος. Ο Γιώργος Πανταζής γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 12 Μαρτίου 1965. Πέθανε στις 4 Οκτωβρίου 2023.

 

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και μέχρι το τέλος της στρατιωτικής του θητείας το 1984 έζησε στη Λεμεσό. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του ’αχεν στη Γερμανία (RWTH Aachen). Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως Αρχιτέκτονας σε δύο γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία της Λεμεσού κι από το 2003 διατηρούσε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο σε συνεταιρισμό.

 

Οι απαραίτητες φωτογραφίσεις στα διάφορα εργοτάξια τον έφεραν σε επαφή με τον κόσμο της φωτογραφίας με αποτέλεσμα η φωτογραφία να γίνει το πάθος του και η κύρια ενασχόλησή του μετά την αρχιτεκτονική.

 

Έλαβε μέρος σε πολλούς παγκύπριους και θεματικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας κατακτώντας βραβεία και επαίνους. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας «PhOETRY – when words become images», στην οποία παρουσιάστηκαν έργα του μαζί με έργα των Μάρκους Σουτς (Γερμανία) και Ελένης Περικλέους Κέστα (Κύπρος) και είχε ως μοτίβο έμπνευσης ποιήματα της Έμιλι Ντίκινσον και της Κικής Δημουλά. Η έκθεση άνοιξε μια μέρα πριν το θάνατό του.

Επρόκειτο να συμμετάσχει με έργα του στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε από 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2023 στον Μόλο στη Λεμεσό.

Η έκθεση και η φωτογραφική έκδοση με τίτλο «9251 km2», με θέμα την Κύπρο, που έκανε μαζί με τον Νικόλα Μιχαήλ παρουσιάστηκε σε Γερμανία και Κύπρο και αποτέλεσε ένα ορόσημο στη φωτογραφική πορεία του.

Ο ίδιος χαρακτήριζε τη φωτογραφία ως «την αντισυμβατική και μοναχική διαδικασία που κινητοποιεί ταυτόχρονα σώμα, μυαλό, αισθήσεις και ψυχή».

 

Πηγή

www.polignisi.com

Καθημερινή

George Pantazis Photography

 

 

 

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image