Ψαριά Γεωργία

Image

Δημοσιογράφος. Η Γεωργία Ψαριά γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1975 στην Λεμεσό, με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Φοίτησε στο Λύκειο Αγίου Ιωάννη στην Λεμεσό και σπούδασε Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Εργάστηκε στην εφημερίδα Πολίτης από το 1999 έως και το 2018 καλύπτοντας τον τομέα του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.

 

» Βλέπε βίντεο: Εφυγε η Γεωργία Ψαριά

 

Από το 2018 έως και το θάνατο της την 1η Μαίου 2024 εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΡΙΚ.

 

Με αξιοπρέπεια

Αντιμετώπισε την ασθένεια της με απαράμιλλο θάρρος. Η ίδια η Γεωργία, με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό τον περασμένο Οκτώβριο έκανε γνωστό το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε:

 

«To σκεφτόμουν τις τελευταίες ημέρες αν θα έπρεπε να έμπαινα στη διαδικασία να γράψω. Η τελευταία μου ανάρτηση έχω την εντύπωση ότι προκάλεσε κάποιο μπέρδεμα, γι αυτό και το ξεκαθαρίζω ότι δεν αφορά αγαπημένο μου πρόσωπο η δοκιμασία υγείας, αλλά εμένα.

Και επειδή στη ζωή μου ήμουν πάντοτε ειλικρινής και δεν φοβήθηκα ποτέ τις λέξεις (το αντίθετο. τις αγαπώ όλες 🙂 ) δεν έχω και πρόβλημα να εκστομίσω τι έχω να αντιμετωπίσω. Έχει όνομα αυτό με το οποίο διαγνώστηκα και δεν πρέπει να μας τρομάζει. Λέγεται καρκίνος και μου την έσκασε το λαμόγιο και έκανε και τη μετάστασή του. Μας έπιασε εν ολίγοις στον ύπνο. Βλέπετε "πέτυχα" σπάνιο είδος και μου την έσκασε. Όσο για τις εξετάσεις στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθω από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, δεν θα μπω καν στον κόπο να τις μετρήσω (φοβάμαι πως θα χάσω το μέτρημα όπως λέει και η Μποφίλιου!). Ό,τι δεν έκανα από την μέρα που γεννήθηκα τα έκανα σε ένα μήνα 🙂 (όλα εδω πληρώνονται lol).

 

Δεν πειράζει. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και πρέπει να βλέπουμε μόνο το σήμερα και το αύριο (και ειναι και πολύ).

 

Χθες έκλεισε για μένα ο κύκλος των διαγνώσεων. Διάβασα, ενημερώθηκα, άκουσα. Πολλά, πάρα πολλά. Δεν θα χαιδέψω αυτιά όπως δεν χάιδεψε κανένας γιατρός με τον οποίο συναντήθηκα τα δικά μου. Όλοι έντιμοι και ειλικρινείς. Και το εκτιμώ και το σέβομαι απόλυτα. Ο καθένας όμως τη δουλειά του. Ο γιατρός στην επιστήμη του, εγώ στην δική μου δύναμη και ο θεός υπεράνω όλων. Μπορεί να ακούγεται αστείο, μιας και τυπική πιστή που είναι ολη μέρα στην εκκλησία,δεν υπήρξα ποτέ, πιστεύω όμως απόλυτα ότι ο Θεος μου δίνει δύναμη, πάντα μου έδινε και άκουγε τις προσευχές μου, και θα με βοηθήσει και σε αυτή τη δοκιμασία. Είναι και το μόνο που του ζητώ εξάλλου. Με τις δικές σας δε προσευχές, που έχασα επίσης το μέτρημα, είμαι 100% σίγουρη ότι αυτό που χρειάζομαι το έχω στο φουλ του. Και ναι, μόνο αυτό χρειάζομαι. Πίστη και θετική ενέργεια. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Τις διαγνώσεις, τα στατιστικά, τα στάδια, το ότι δεν είναι ιάσιμο και τις προβλέψεις τις αφήνω στην άκρη. Στην παρούσα φάση δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τα είπαμε, τα είδαμε, πάμε παρακάτω.

 

Όπως προείπα, ο κύκλος αυτός για μένα έκλεισε. Είμαι ήδη στο επόμενο στάδιο. Της θεραπείας. Εκεί επικεντρώνομαι. Αυτό έχω μπροστά μου και μόνο με αυτό θα ασχολούμαι από τούδε και στο εξής. Και χαίρομαι γιατί οι δικοί μου άνθρωποι και οι περισσότεροι από τους φίλους οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μου συμφωνούν με την προσέγγισή μου.

 

Κλείνω λέγοντας μόνο αυτό: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο "δυνατός" νιώθει ένας άνθρωπος κάθε φορά που λαμβάνει ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Απίστευτη δύναμη. Με όλα αυτά που μου στέλνετε νιώθω ότι έχω μια στρατιά ανθρώπων να με συντροφευει. Σας χιλιοευχαριστώ για όλα. Μα για όλα. Και να είστε όλοι βέβαιοι ότι θα κάνω αυτό που μου ζητάτε και αυτό που περιμένετε από μένα. Να τα δώσω ΟΛΑ. Αυτή είναι η δικιά μου υπόσχεση.

Σας αγαπώ...»

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi