Λάντσια Στέλλα

Ζωγράφος και χαράκτης της νέας γενιάς. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Angers (Γαλλία) μεταξύ του 1981 και του 1987, με ειδίκευση στη χαρακτική. Επίσης το 1985, με υποτροφία του British Counsil, παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής του Loughborough College of Art (Αγγλία).

 

Κατασκεύασε σκηνικά για εκδηλώσεις στη Σχολής Μοντέρνου Χορού της Angers κι εργάστηκε για την έκδοση του βιβλίου χαρακτικής Marine. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου «Faire Paraitre» για προώθηση της χαρακτικής. Το 1987 εξέδωσε μια σειρά από 50 σχέδιά της σε μονοτυπία.

 

Το 1987 - 1989 παρακολούθησε μαθήματα ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και μαθήματα χαρακτικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Παρισιού. Κατά το ίδιο διάστημα Εργάστηκε ως βοηθός του καλλιτεχνικού διευθυντή του εκδοτικού οίκου «Les Editions du demi - cercle», που ειδικεύεται σε εκδόσεις για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

 

Την πρώτη της ατομική έκθεση οργάνωσε στη Λευκωσία το 1990 και έπειτα πήρε μέρος σε 11 ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.