Παπαχαραλάμπους Μαρία

Image

Ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1964 στη Λευκωσία. Μετά τις γυμνασιακές της σπουδές πήγε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ζωγραφική, σκηνογραφία, νωπογραφία, βυζαντινή αγιογραφία και φρέσκο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Facultad de Bellas Aries της Μαδρίτης, από όπου έτυχε τιμητικής διάκρισης.

 

Υπήρξε συνιδρύτρια του ARTos Foundation (2000) και του ResArt (2006) στη Λευκωσία και του microARTos (2008) στη Μαδρίτη.

 

Έχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις καθώς και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

 

Είναι μέλος των Επιμελητηρίων Καλών Τεχνών Κύπρου και Ελλάδας.Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, την Κρατική Πινακοθήκη Κύπρου, το Ίδρυμα Πιερίδη, το Μουσείο M.I.D.E. στην Κοένκα της Ισπανίας, την Εθνική Πινακοθήκη Πράγας, τα Πολιτιστικά Ιδρύματα Τραπεζών, σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό και σε πολλούς άλλους χώρους.