Χατζηγεωργίου Φρόσω

Σύγχρονη Κυπρία καλλιτέχνιδα του χορού. Σπούδασε χορό στο Λονδίνο, και από το 1974 διευθύνει δική της σχολή μπαλέτου στη Λεμεσό. Εργάστηκε δραστήρια για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων για τον χορό, ώστε να δημιουργηθεί στην Κύπρο η απαραίτητη υποδομή προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί η τέχνη του χορού.

 

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Χορού Λεμεσού, καθώς και του τμήματος χορού του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Είναι επίσης πρόεδρος του Επαγγελματικού Συνδέσμου Χορού Κύπρου.

 

Το 1989 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε με δικές της χορογραφίες στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών των Μεσογειακών Χωρών της Ευρώπης, που οργανώθηκε στη Μασσαλία (Γαλλία), και όπου η Κύπρος συμμετείχε με το έργο Μυθικές Πνοές, του οποίου τη μουσική έγραψε ο Βάσος Αργυρίδης.

 

Η Φρόσω Χατζηγεωργίου χορογράφησε και σκηνοθέτησε για τον Πνευματικό Όμιλο Λεμεσού το έργο Ρίμες Αγάπης (1993). Έχει επίσης διδάξει τις χορογραφίες σε διάφορα θεατρικά έργα που ανέβασε το Θέατρο Πράξις» της ΕΘΑΛ, και συνεργάστηκε, με δική της ομάδα χορού, στη σκηνική παρουσίαση του συμφωνικού έπους Ακρίτας του Χρίστου Φιλίππου (1994).