Γεωργαλλίδης Ανδρέας

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης σπούδασε Παιδαγωγικά, Ιστορία-Αρχαιολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Aκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris Ι-Panthéon-Sorbonne και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK).

Έγραψε, μετέφρασε και επιμελήθηκε βιβλία και άρθρα φιλοσοφίας στα ελληνικά και στα αγγλικά. Επίσης, εξέδωσε επτά ποιητικές συλλογές και το ποιητικό του έργο έχει μεταφραστεί και εκδοθεί σε δεκαέξι γλώσσες.

Το 2019 τιμήθηκε στο Παρίσι με το Αργυρό Μετάλλιο από την Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και το 2021 τιμήθηκε στην Ιταλία με το Χρυσό Μετάλλιο (Riconoscimento per Meriti Letterari) από τις Εκδόσεις Kimerik. Είναι Μέλος στους Λογοτεχνικούς Οργανισμούς Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, La Société Arts-Sciences-Lettres, Société des Auteurs Poètes de la Francophonie, Académie Européenne des Arts, La Société des Études néo-helléniques, Renaissance Française, Griechischer Kunstclub Nürnberg και United Poets Laureate International.

Επιπρόσθετα είναι μέλος στους Φιλοσοφικούς  Οργανισμούς Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, The Royal Institute of Philosophy, British Wittgenstein Society και Wittgenstein Initiative. Εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.