Μακρίδης Αντώνης

Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτων

Image

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο χωριό Κοράκου στις 30 Ιανουρίου 1952  του διαμερίσματος Σολέας της επαρχίας Λευκωσίας.

 

Φοίτησε στο Δημοτικό Κοράκου και στο Γυμνάσιο Σολέας. Ακολούθησαν σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε πτυχίο Δημοσιογραφίας από τη Σχολή Όμηρος στην Αθήνα.

 

Εργάστηκε στην εφημερίδα τα Νέα από το 1981 έως έως το 1989. Ταυτόχρονα ήταν αρχισυντάκτης του Ανεξάρτητου που ήταν η έκδοση της Δευτέρας των Νέων. Ακολούθως εργοδοτήθηκε από την εφημερίδα Σημερινή μέχρι το 1988. Για περίοδο 5 μηνών εργάστηκε στην Εφημερίδα Φιλελεύθερος και στις 12 Φεβρουαρίου 1999 εργοδοτήθηκε από την εφημερίδα Πολίτης έως και το 2010.

 

Τότε στις 7 Δεκεμβρίου 2010 εξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών αντικαθιστώντας τον Ανδρέα Καννάουρο. Το ΔΣ της ΕΣΚ συνεστήθη ως εξής: 

 

Πρόεδρος: Αντώνης Μακρίδης
Αντιπρόεδρος: Λένια Καρατζιά
Γενική Γραμματέας: Μαρία Φράγκου
Ταμίας: Χρίστος Γεωργίου
Μέλη: Ζωή Τηλεγράφου, Κωστάκης Πούλλος, Χριστόφορος Παπαστυλιανού, Γιώργος Θεοδούλου, Χρίστος Χριστοφίδης
Αναπληρωματικά Μέλη: Πέτρος Πετρίδης, Χρήστος Μαυρής

 

Επανεξελέγη στις θέση αυτή στις 10 Δεκεμβρίου 2013.  Συνολικά ψήφισαν 196 μέλη της ΕΣΚ. Ο Αντώνης Μακρίδης έλαβε 123 ψήφους, ο ανθυποψήφιός του Κορνήλιος Χατζηκώστας 62 ψήφους, και 11 ψηφοδέλτια ήταν λευκά. Υπηρέτησε έως το 2016, όπου και αφυπηρέτησε. Τον διαδέκτηκε ο Γιώργος Φράγκος.

 

Στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και την έρευνα. Το 1985 συνέγραψε το βιβλίο "Κραυγή στα μπουντρούμια", για τους Αγνοούμενους της Τουρκικής Εισβολής.