Διονυσίου Διονύσης

Διευθυντής της Εφημερίδας Πολίτης

Image

Δημοσιογράφος, Διευθυντής της εφημερίδας «Πολίτης». Γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1960 στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και υπηρέτησε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά την περίοδο 1978-1980. Είναι κάτοχος πτυχίου ιστορικών σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το ινστιτούτο αγγλικής γλώσσας του πανεπιστημίου Queens της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα μεταπτυχιακού κύκλου στο ίδιο πανεπιστήμιο.

 

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε στις εφημερίδες «Πρωινή της Νέας Υόρκης», «Ελευθερία της Γνώμης», «Αλήθεια». Συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Το Περιοδικό», και «Σελίδες» και διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτο», «Άστρα» και «Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ». Την περίοδο 1992-1994 παρουσίαζε την πολιτική εκπομπή «Διάλογος» από την τηλεόραση του ΡΙΚ. Την περίοδο 1999-2015 διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας  «Πολίτης». Το 2016 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή. Εχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα, αναλύσεις, απόψεις, χρονογραφήματα  για πολιτικά, εκπαιδευτικά,  κοινωνικά θέματα αλλά και για τις εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα, το Κυπριακό. Κάποιες από τις απόψεις του δημοσιεύονται και στο προσωπικό του Blog.  

 

Βλέπε Συνέντευξη: 

LUNCHBREAK CHALLENGE

 Διονύσης Διονυσίου 

 

Καθηγητής 

Το 1995 διορίστηκε και εργάστηκε ως καθηγητής Φιλολογίας στη Μέση Εκπαίδευση έως και το 2015/16. Ως εκπαιδευτικός  συνεργάστηκε με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε, όπως το ΜΕΝΟΝ, η «Αυλή του Ευαγόρα», και το Portal της Unesco Navigation du Savoir. Διετέλεσε μέλος της ομάδας επιμελητών του περιοδικού ιστορίας «Χρονικό» και της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού «Εξάγγελος». Σε συνεργασία με την κοινότητα κατοίκων των Φιλιππινών στην Κύπρο εξέδιδε με τον Πολίτη της Κυριακής από το 2006-2011 ειδικό ένθετο το Filippino Voice -Tiniq Pinoy παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της κοινότητας.

 

Είναι νυμφευμένος με την ιστορικό τέχνης και  δημοσιογράφο Μαρίνα Σχίζα και είναι πατέρας 2 παιδιών, του Κρίτωνα και της Ειρήνης. 

Φώτο Γκάλερι

Image