Περδίος Σάββας

Ο πρώτος υφυπουργός τουρισμού

Image

Υφυπουργός Τουρισμού. Ο Σάββας Περδίος γεννήθηκε το 1981 στη Λευκωσία. Διορίστηκε ως ο πρώτος υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 2 Ιανουαρίου 2019 επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη.


Σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο Πανεπιστήμιο του Warwick και Διεθνή Διοίκηση Ξενοδοχείων (BA, 2004-2008) στο École Hôteliere de Lausanne.


Η καριέρα του στον Τομέα της Φιλοξενίας ξεκίνησε στην πολύ νεαρή ηλικία των 15 ετών καθώς εργάστηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε θέσεις όπως κουζίνα, συντήρηση, εστιατόριο, διοργάνωση δεξιώσεων, οροφοκομία και υποδοχή.


Κατά την περίοδο 2008-2010, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του,  εργάστηκε σε διεθνούς εμβέλειας εταιρίες όπως η Design Hotels στην Μύκονο και η Kempinski Hotels στην Ελβετία.

 

» Βλέπε βίντεο Σάββας Περδίος


Από τον Ιανουάριο 2010 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε στη Louis Hotels από την θέση του Quality and Brand Manager. Το πόστο περιλάμβανε τη δημιουργία, εφαρμογή και διατήρηση λειτουργικών προτύπων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της εταιρίας (25 ξενοδοχειακές μονάδες και μεγάλο αριθμό εστιατορίων). Επιπλέον ήταν υπεύθυνος για θέματα branding και reputation management.

Μετά από 8 χρόνια σε αυτή την θέση ο Σάββας Περδίος προάχθηκε στη θέση του Chief Operating Officer, την οποία κατείχε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου.


Έχει άπταιστη γνώση της Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας.

 

 

Πηγή:

Φώτο Γκάλερι

Image