Ευθυβούλου Λώνιας

Image

Δημοσιογράφος και ζωγράφος. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1924  και πέθανε στις  30 Οκτωβρίου 2008. Είχε τέσσερα αδέλφια, τον Δήμα,  την Τάνια, την Τίνα και τον επίσης δημοσιογράφο Αλεξ. Ήταν παντρεμένος με τη Χαρά και απέκτησαν δύο παιδιά, τον   Μιχαήλ και Στήβεν, που ζουν και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λώνιας Ευθυβούλου υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες τόσο το δημοσιογραφικό λειτούργημα όσο και τις εικαστικές τέχνες στον τομέα της ζωγραφικής.  Μέχρι και λίγες μέρες πριν από τον θάνατο του εργαζόταν με πάθος για να ετοιμάσει και να ολοκληρώσει τη δεύτερη ατομική του έκθεση ζωγραφικής,  την οποία σχεδίαζε και αγωνιούσε να προλάβει να παρουσιάσει στους χώρους της Δημοσιογραφικής Εστίας, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Η πρώτη ατομική έκθεση του Λώνια  οργανώθηκε στους χώρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου, το οποίο υπηρέτησε ως κοινοβουλευτικός συντάκτης στην αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Weekly" από την οποία αφυπηρέτησε το το2007.

Θέματα των πινάκων του Λώνια είναι τοπία της κυπριακής υπαίθρου που τόσο αγαπούσε ο ίδιος. Για το ζωγραφικό του έργο ο Λώνιας εξέδωσε ένα λεύκωμα χωρίς να προλάβει να εκδώσει το δεύτερο πριν πεθάνει.

 

Πηγή

polignosi