Σεργκέι Ντιμίτριεφ Sergey Dmitriev

Συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού JetBrains.

Image

Ο Sergey Dmitriev είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού JetBrains.  Εχει γεννηθεί στη Ρωσία το 1966.  'Είναι κάτοχος πτυχίου  Master of Science του Saint Petersburg State University.  Απέκτησε κυπριακό διαβατήριο και ζει μόνιμα στην Κύπρο, συγκερικριμένα στο Παραλίμνι.  Το 2023 παραιτήθηκε από τη ρωσική του υπηκοότητα.

 Ο εταίρος του, Valentin Kipyatkov, όπως και ο ίδιος συγκαταλέγονται  ανάμεσα στους πλουσιότερους Κύπριους  στη λίστα του Forbes.

 

Η εταιρεία του, JetBrains, ιδρύθηκε το 2000, κατέφθασε στην Κύπρο το 2022 και σήμερα απασχολεί περίπου 1.800 υπαλλήλους σε διάφορες χώρες. Έδρα της εταιρείας είναι η Τσεχία, ενώ διαθέτει συνολικά 12 γραφεία στον κόσμο.

 

Η JetBrains δημιουργεί εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού, τα οποία χρησιμοποιούν πάνω από 15,9 εκατομμύρια επαγγελματίες και 90 εταιρείες της λίστας Fortune Global Top 100 με τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου.

 

Η ιδέα για άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο είχε συζητηθεί για πρώτη φορά το 2017 και η τελική απόφαση λήφθηκε το 2022. Μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα γραφείων στην Κύπρο, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της JetBrains επέδειξαν ενδιαφέρον για μετεγκατάσταση στο νησί, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, το είδαν σαν μία ευκαιρία για να χτίσουν κάτι σπουδαίο.H JetBrains άνοιξε γραφεία στην Πάφο και τη Λεμεσό και εργοδοτεί πέραν των 250 εργαζομένων.

 

Η JetBrains ήταν από τους μεγαλύτερους εργοδότες προγραμματιστών στην Αγία Πετρούπολη. Έκλεισε όλες τις ρωσικές επιχειρήσεις το 2022.

 

 

Πηγή

CEOWORLD Magazine

InBusinessNews