Χαραλαμπίδης Πάμπος

Image

Καλλιτέχνης φωτογράφος, αδελφός του ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Χαραλαμπίδη*. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1950. Με τη φωτογραφία άρχισε ν' ασχολείται από ηλικίας 13 χρόνων, μαθητεύοντας κοντά στους αξιόλογους παλαιούς φωτογράφους της Λεμεσού. Αργότερα ολοκλήρωσε τις γνώσεις του στην Ελλάδα. Εργάζεται στη Λεμεσό, όπου έχει δικό του φωτογραφικό στούντιο.

 

Στον τομέα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας ο Πάμπος Χαραλαμπίδης συνεχίζει προσωπικούς πειραματισμούς. Η εργασία του, τόσο στο ασπρόμαυρο όσο και στο έγχρωμο, διακρίνεται για τη φιλοσοφική και ποιητική της διάθεση και για τη ρωμαλεότητα και, πολλές φορές, την τραγικότητά της. Ο καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας κι έχει οργανώσει κι ατομικές εκθέσεις του. Διακρίθηκε επίσης σε διαγωνισμούς κι έχει κερδίσει βραβεία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Είναι κάτοχος του τίτλου ΑFIAP. 

 

Ο Πάμπος Χαραλαμπίδης τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην 4η διεθνή έκθεση μπιενάλε «Μινιατούρες 2008», που οργανώθηκε από τη Φωτογραφική Ένωση Σλοβενίας υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP). Ο Χαραλαμπίδης βραβεύθηκε για τη φωτογραφία του με θέμα «Dry fruit 1». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 369 φωτογράφοι από 38 χώρες με 2.147 έργα.

Φώτο Γκάλερι

Image