Ευθυμίου Τίμης

Image

Διετέλεσε υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1955 στη Λεμεσό. Aποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Οδοντιατρική Σχολή και επέστρεψε στην Κύπρο το 1980 και άρχισε να εργάζεται ως χειρουργός οδοντίατρος στη Λεμεσό. Διετέλεσε μέλος του συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λεμεσού.

 

Το 1986 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος μέχρι το 1991, όταν εξελέγη βουλευτής Λεμεσού με τον συνδυασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, μέλος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων και μέλος της Επιτροπής Υγείας.

 

Διετέλεσε επίσης μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Ιούνιο του 2001, υπό την προεδρία του, συστάθηκε η Κίνηση Ανανεωτικής Πρωτοβουλίας. Τον Δεκέμβριο του 2001 διεκδίκησε ως ανεξάρτητος το αξίωμα του Δημάρχου Λεμεσού.

 

Την 1 Μαρτίου 2003 διορίστηκε υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τις 13 Ιουνίου 2006.

 

Ο Τίμης Ευθυμίου εξελέγη πρώτος πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, το οποίο ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου 2004.

Το 2015 διορίστηκε Επίτροπος του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών από τον πρόεδρο  Νίκο Αναστασιάδη. Η θητεία του ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2021.