Παμπαλλή Μαλαχτού Μαρία

Image

Διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1961. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλέων Κύκκου και σπούδασε Νομικά στην Αγγλία. Αποφοίτησε από το University of Kent at Canterbury και πήρε πτυχίο Bachelor of Arts with Honours. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ναυτικό και εταιρικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, από όπου πήρε πτυχίο Master of Laws. Από τον Αύγουστο του 1984 είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος στην Κύπρο και άρχισε να ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα. Εργάστηκε σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία στη Λεμεσό από το 1984 μέχρι το 1990.

 

Τον Ιούλιο του 1990 διορίστηκε στη θέση του δικηγόρου της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία. Προήχθη στη θέση του Δικηγόρου της Δημοκρατίας Α’ τον Σεπτέμβριο του 1997. Κατείχε τη θέση Ανώτερου Δικηγόρου της Δημοκρατίας από τον Μάιο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2007, όταν διορίστηκε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου στις 16 Ιουλίου του ίδιου χρόνου. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2008, οπότε ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

 

Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων και συμμετείχε, ως εμπειρογνώμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε πολλές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης.