Χριστοφίδης Τάκης

Υπουργός Εργασίας

Image

Πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1931. Πέθανε στις 10 Μάιου 2011. Μετά την αποφοίτησή του από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου σπούδασε λογιστική και στη συνέχεια έγινε δεκτός σαν μέλος του Chartered Association of Certified Accountants της Αγγλίας. Είναι συνεταίρος σε λογιστικό οίκο και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

 

Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, του Συλλόγου «Ανόρθωσις» και πολιτιστικών οργανώσεων και σωματείων της Αμμοχώστου. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από το σωματείο «Ανόρθωσις», τον Σύνδεσμο «Λάιονς» και το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου.

 

Σε νεαρή ηλικία ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στην Αμμόχωστο όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση της συντεχνίας εμποροϋπαλλήλων, της οποίας διετέλεσε ο πρώτος γραμματέας. Στην Αμμόχωστο κατοικούσε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974.

 

Στις 28 Φεβρουαρίου 1988 διορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Γιώργου Βασιλείου, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τις 4 Μάιου 1990.

 

Πέθανε το Μάιο του 2011.

Φώτο Γκάλερι

Image