Αδάμ Ανδρέας Άντης

Image

Κύπριος επιστήμονας, επεμβατικός ακτινολόγος, που διαπρέπει στο εξωτερικό. Είναι καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου και μέλος της Academy of Medical Science.

 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1951 και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο. Απεφοίτησε από το Α' Ελληνικό Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου το 1969. Σπούδασε ιατρική στο Middlesex Hospital του Λονδίνου και απεφοίτησε με διακρίσεις Μ.Β., B.S. (Honours) το 1977. Πήρε τα διπλώματα M.R. C.P. (Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Γενικών Παθολόγων) το 1979 και FRCR (Εταίρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ακτινολόγων) το 1985.

 

Μετά από διάφορες κατώτερες θέσεις, διορίσθηκε ανώτερος λέκτορας στην ακτινολογία στη Βασιλική Μεταπτυχιακή Ιατρική Σχολή και ειδικός ακτινολόγος στο Hammersmith Hospital το 1987. Έτυχε διαφόρων βραβείων από το Βασιλικό Κολλέγιο Ακτινολόγων και το Βρεττανικό Ινστιτούτο Ακτινολογίας. Υποειδικεύθηκε στην επεμβατική ακτινολογία και δημοσίευσε πάνω από 50 επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Έκανε πάνω από 70 ανακοινώσεις σε βρεττανικές και διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις. Κλήθηκε να δώσει διαλέξεις σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων της Κύπρου, της Ελλάδας, της Σουηδίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μέλος της Βρεττανικής Κοινότητας Γαστροεντερολογίας, του Βρεττανικού Συλλόγου Επεμβατικών Ακτινολόγων, του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Γαστροεντερολογικής Ακτινολογίας, του International Biliary Association και του Society of Cardiovascular and Interventional Radiology (USA). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του International Society of Biliary Radiology και το 1990 ανακηρύχθηκε μέλος του Κολλεγίου του Cardiovascular and International Radiological Society of Europe το οποίο περιορίζεται μόνο σε 75 γνωστούς Ευρωπαίους επεμβατικούς ακτινολόγους.

 

Πηγή

Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια