Αραούζος Δημήτρης Α

Image

Αθλητής. Γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 19 Φεβρουαρίου 1961. Έζησε τα πρώτα του χρόνια στον Λυθροδόντα και στη συνέχεια έφυγε με τους γονείς του για την Αγγλία (Λίβερπουλ) απ' όπου επέστρεψαν το 1973.

 

Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο (1974-1980). Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα ως μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομάδας Στίβου. Το 1983 μέχρι και του 1987 σπούδασε με υποτροφία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Ουάσιγκτον ενώ ταυτόχρονα αποτελούσε μέλος της ομάδας του. Πήρε τον τίτλο Β.Α. στη Διοίκηση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων και στη συνέχεια αφού φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ απέκτησε τον τίτλο M.Sc. στην Κοινωνιολογία και Διοίκηση των Σπορ.

 

Διορίστηκε στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού τον Δεκέμβριο του 1988 ως διοικητικός λειτουργός. Υπήρξε πρότυπο αθλητή με σπάνια σωματικά και πνευματικά χαρίσματα, χαρακτηριστικός τύπος αθλητή και ανθρώπου για παραδειγματισμό. Άρχισε τον αθλητισμό το 1976 και αγωνιζόταν με τα χρώματα του Γυμναστικού Συλλόγου Παγκύπρια Λευκωσίας. Επιδόθηκε στο άλμα εις μήκος στο οποίο δημιούργησε Παγκύπριες επιδόσεις μαθητών, εφήβων και ανδρών. Κέρδισε Παγκύπριους και Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες με επιδόσεις που υφίστανται μέχρι και σήμερα, Παγκύπριους και Πανελλήνιους εφηβικούς αγώνες με επιδόσεις (7,73μ.) που κράτησαν για χρόνια και Παγκύπριους και Πανελλήνιους αγώνες ανδρών. Πρώτευσε σε Βαλκανικούς αγώνες εφήβων και σε διεθνείς συναντήσεις στίβου στην Αγγλία, Αυστρία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ισπανία κ.α.

 

Είναι ο μόνος Κύπριος αθλητής που κέρδισε την πρώτη θέση σε τέσσερις συνεχείς διοργανώσεις αγώνων των μικρών κρατών Ευρώπης (Σαν Μαρίνο 1985, Μονακό 1987, Κύπρος 1989 και Ανδόρα 1991).

 

Πήρε μέρος στις Πανεπιστημιάδες Μεξικού (1979) και Βουκουρεστίου (1981), στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες (1982), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (1984), στους πρώτους Παγκόσμιους Αγώνες κλειστού στίβου (Ινδιανάπολις 1985) και στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Νέας Ζηλανδίας (1990).