«Επιθεώρησις Λόγου και Tέχνης»

Image

Μηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Ιανουρίου του 1970, από πνευματική ομάδα στην οποία μετείχαν οι Σπύρος Παπαγεωργίου, Ανδρέας Παστελλάς, Σοφοκλής Λαζάρου, Πίτσα Γαλάζη και Νίκη Λαδάκη - Φιλίππου. Διευθυντής συντάξεως ήταν ο Σπύρος Παπαγεωργίου. Ιδιοκτήτης και εκδότης του περιοδικού ήταν ο Μάριος Φασουλιώτης από τη Λεμεσό, που από το τεύχος 5 (Μάιος 1970) ανέλαβε επώνυμα την ευθύνη της έκδοσής του. Από τον αριθμό 13 (Ιανουάριος 1971) η πνευματική ομάδα έκδοσης του περιοδικού ανασχηματίστηκε, με την αποχώρηση μερικών και την είσοδο νέων και διαμορφώθηκε ως εξής: Ανδρέας Παστελλάς, Σοφοκλής Λαζάρου, Ζήνων Ζανέτος, Μαρία Παττίχη και Ίκαρος Τυπογράφος.

 

Από το τεύχος 31 - 32 - 33 απουσιάζουν τα ονόματα του Ίκαρου Τυπογράφου και της Μαρίας Παττίχη. Το περιοδικό αντιμετωπίζει προβλήματα και αναστέλλει την έκδοσή του το 1974. Τελευταίο τεύχος ήταν το 38 - 39 (Μάρτιος -Ιούνιος 1974).

 

Το περιοδικό είχε μέγεθος 25,5 Χ 17,5 εκ. και οι σελίδες των τευχών του κυμαίνονταν από 32 μέχρι 68. Είχε καλαίσθητη εμφάνιση και πλούσιο αξιόλογο περιεχόμενο που κάλυπτε θέματα ποίησης, λογοτεχνίας γενικά, γραμμάτων και τεχνών, καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, κριτικής, καθώς και άρθρα, σχόλια και μελέτες.

 

Πηγή

Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image
Image