Γεωργιάδης Χάρης

Image

Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ. 
Ο Χάρης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία.
Διετέλεσε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019  Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 3 Απριλίου 2013. Προηγουμένως υπηρέτησε για μια σύντομη περίοδο ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1 Μαρτίου-3 Απριλίου 2013) στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.
Είχε την κύρια ευθύνη της υλοποίησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της Κυπριακής οικονομίας.
Ως υπουργός οικονομικών συμμετείχε στο Eurogroup και στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-15 και είναι μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Επιλέγηκε από το περιοδικό POLITICO ως ένας από τους 28 ευρωπαίους πολιτικούς με επιρροή για το 2016. Μετέχει στην ομάδα νέων ηγετών για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Πριν τον διορισμό του ως Υπουργός υπήρξε Βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (2011-2013). Στον Δημοκρατικό Συναγερμό διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων και Γενικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ. Τον Ιανουάριο του 2020 εξελέγη άνευ ανθυποψηφίου στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Κόμματος σε αντικατάσταση του ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου. 
Παράλληλα, διεύθυνε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση (1999-2013).
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας (ΒΑ, ΜΑ, 1992-1996). Υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαικών και Διεθνών Μελετών του ιδίου πανεπιστημίου (1996-98).
Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1983-90) και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά ως Λοχίας Πυροβολικού (1990-92).
Είναι παντρεμένος με την σύμβουλο-εκπαιδευτικό Εύα Γιάγκου Γεωργιάδη και έχουν μια κόρη, τη Λήδα.