Ευθυβούλου Άλεξ

Image

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και το 1944 κατετάγη στο Κυπριακό Σύνταγμα όπου και υπηρέτησε μέχρι το 1947 οπότε κι αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του λοχία. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε, με υποτροφία, μαθήματα λογιστικής, μέχρι το 1951 οπότε πήρε το δίπλωμά του. Εργάστηκε για ένα διάστημα στο Λονδίνο ως δημοσιογράφος και ανταποκριτής εφημερίδων. Το δημοσιογραφικό επάγγελμα ακολούθησε και στην Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων εξέδιδε από το 1953 μέχρι το 1955 τον τουριστικό οδηγό Week in Cyprus.

 

Από το 1955 είναι ανταποκριτής του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Associated Press. Με την ιδιότητα του αυτή κάλυψε ειδησεογραφικά πολλά σημαντικά πολεμικά και άλλα γεγονότα, τόσο στην Κύπρο όσο και σε πολλές άλλες χώρες και ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Σαν πολεμικός ανταποκριτής συνεργάστηκε επίσης με το κυπριακό ραδιόφωνο στο οποίο έδωσε πολλές ανταποκρίσεις από τον Λίβανο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Ιράκ, τη Συρία, την Αίγυπτο την Υεμένη και άλλες χώρες. Υπήρξε επίσης συνεργάτης του ραδιοφώνου και της τηλεοράσεως της Κύπρου, με ειδικότητα σε πολιτικοστρατιωτικά θέματα της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα συνεργάστηκε με κυπριακά και ξένα έντυπα. Είναι ένας από τους διευθυντές και εκδότες της αγγλόφωνης κυπριακής εφημερίδας Cyprus Weekly η οποία έπαψε να εκδίδεται.

 

Ο Άλεξ Ευθυβούλου αναμειγνύεται ενεργά και σε ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου, είναι δε πρόεδρος Συνδέσμου για προστασία του. Στις βουλευτικές εκλογές του Δεκέμβριο του 1985, κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την επαρχία Λευκωσίας, αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Στις 6 Μαρτίου 2015 τιμήθήθηκε για την προσφορά του στην Κυπριακή Δημοσιογραφία. 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image