Παυλίδης Δημήτρης

Image

Συγγραφέας- ερευνητής. Εργάζεται ως «Εκπαιδευτής Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Τεχνών» σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παράλληλα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα φιλοξενίας.

 

Ο  Δημήτρης Παυλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981 και αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας, όπου έλαβε το πτυχίο «BA Hons International Hospitality Management». Μετέπειτα, συνέχισε με υποτροφία τις σπουδές του στην Κύπρο, όπου απέκτησε το «Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων» από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επιπρόσθετα, λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος στην επιστημονική έρευνα και τις πολεμικές τέχνες, ολοκλήρωσε το «Μάστερ στις Πολεμικές Τέχνες» από το Πανεπιστήμιο Horizons της Γαλλίας.

 

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου  «Πολεμικές Τέχνες της Κύπρου, Ιστορική Αναδρομή από την Αρχαιότητα Μέχρι τις Μέρες μας» (έκδοση Σεπτέμβριος 2020- ISBN 978-9925-7507-1-9),  το πρώτο στο είδος του το οποίο φέρνει στην επιφάνεια τις πολεμικές τέχνες της Κύπρου.  Στο βιβλίο γίνεται μια εκτενής αναφορά στις «ξεχασμένες» κυπριακές πολεμικές τέχνες, όπως για παράδειγμα το «Πάλληωμα», το «Πάτσος Κλώτσος» και το «Παίξιμον του Μαχαιριού», επίσης γίνεται αναφορά στον τρόπο δημιουργίας τους αλλά και την εξέλιξη τους.

 

Το τελευταίο του βιβλίο (2021) έχει τίτλο "Πολεμικοί χοροί της Κύπρου- Ιστορία και εξέλιξη μέσα από τα χρόνια". Αποτελεί την συνέχεια του πρώτου βιβλίου «Πολεμικές Τέχνες της Κύπρου» και επιχειρεί να παρουσιάσει μια διαφορετική – καινούργια πτυχή όσον αφορά τους κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς. Μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνιά, αυτή των πολεμικών τεχνών, ο συγγραφέας προσπαθεί να παρουσιάσει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των κυπριακών παραδοσιακών χορών και των κυπριακών πολεμικών τεχνών.