Πιτσιλλίδης Άδμητος

Image

Ο Άδμητος Πιτσιλλίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1960. Μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον που αποτελείτο από μουσικολάτρεις και ανθρώπους του πνεύματος από την πλευρά του πατέρα του Μιχάλη Πιτσιλλίδη, ψαλτάδες και χορευτές από την πλευρά της μητέρας του Ελευθερίας, έμαθε από πολύ νωρίς να θεωρεί τη μουσική και το τραγούδι ειδικότερα, μέρος της καθημερινής δραστηριότητάς του. Στη συνέχεια απέκτησε μουσική παιδεία στην κιθάρα από τους Νίκο Παπασάββα, Ζωούλα Μάρκου Παϊσάνου και Istvan Androvic, επιτυγχάνοντας το “Pefrormer’s Certificate” του TRITINY COLLEGE του Λονδίνου.

Το 1994 άρχισε να εργάζεται σαν ενορχηστρωτής με το δικό του Μουσικό Σχήμα. Έκτοτε παρουσιάστηκαν σε αρκετές συναυλίες με διάφορους άλλους Κυπρίους καλλιτέχνες από τον μουσικό χώρο, όπως είναι ο Λεωνίδας Πιτσιλλίδης και ο Ευαγόρας Καραγιώργης και σχήματα όπως οι χορωδίες του ΑΡΗ Λεμεσού, Λέανδρου Σίταρου, ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ και της ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ. Στη συνέχεια συνεργάστηκε σε συναυλίες, σαν ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας, με τους: Μαρίζα Κωχ, Μαρία Δημητριάδη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δημήτρη Μπάση, Κώστα Μακεδόνα, Μανώλη Μητσιά, Μιχάλη Βιολάρη, Βασίλη Λέκκα, Αλίκη Καγιαλόγλου, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Μανώλη Λιδάκη, Νένα Βενετσάνου, Βασίλη Σαλέα, Παντελή Θαλασσινό, Μελίνα Ασλανίδου, Κώστα Χατζή, Δέσποινα Ολυμπίου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γιώτα Νέγκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Πέτρο Γαϊτάνο, Κώστα Χατζηχριστοδούλου, Μπάμπη Τσέρτο, Ειρήνη Τουμπάκη, Μαρία Αναματερού, Γιώργο Νταλάρα και Γλυκερία.

Ανέλαβε επίσης και την ευθύνη της προετοιμασίας και διεύθυνσης ορχηστρών που συνόδευσαν τους διεθνούς φήμης τραγουδιστές Demis Roussos και Vicky Leandros αλλά και στο εσωτερικό, όπως π.χ. για τη συναυλία - ανθολογία τραγουδιών του στιχουργού Πόλυ Κυριάκου. Ο Άδμητος έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις της ΕΘΑΛ, του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, και της παιδικής σκηνής ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ, μουσική για την τηλεοπτική σειρά «Εγώ η Λητώ Δομέστικα», τραγούδια, και μουσική για μπαλέτο.

Δισκογραφικά συμμετείχε στον δίσκο του Βάσου Αργυρίδη «Στην χώραν π’ αναγιώθηκα» σε ποίηση των Βασίλη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Λιπέρτη, Μιχάλη Πιτσιλλίδη, Μιχάλη Πασιαρδή, Ανδρέα Παράσχου και Χριστίνας Πισή. Επίσης με το σχήμα του ηχογράφησε για τις ανάγκες της κυπριακής τηλεόρασης και του BBC και έχει στο ενεργητικό του μουσικές εμφανίσεις στην Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ελβετία, Αίγυπτο και Ελλάδα.

Φώτο Γκάλερι

Image