Κούσιος Κυριάκος

Image

Δικηγόρος. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πρόεδρος του Σωματείου Ανόρθωση.  Γεννήθηκε στην Περιστερωνοπηγή  Αμμοχώστου το 1952 και σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παντρεύτηκε τη Μαρία Χαβιαρά Κούσιου και έχει δύο κόρες και ένα γιο.

 

Από το 1977 άσκησε  το επάγγελμα του Δικηγόρου και διετέλεσε  Ανώτερος Συνεταίρος στο Δικηγορικό Γραφείο Κούσιος και Κορφιώτης ΔΕΠΕ. Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη διορίστηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2019 αντικαθιστώντας τον Πρόδρομο Προδρόμου. Παραιτήθηκε την  1η Ιουλίου 2021.

Επανήλθε ως Υπουργός Εργασίας στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη την περίοδο 2022-23. 

 

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Στροβόλου, Μέλος του Προξενικού Σώματος, Μέλος ΔΣ Ελληνικής Τράπεζας, Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Δημοσίων Εταιρειών, καθώς και Μέλος Αθλητικών και άλλων Σωμάτων/Επιτροπών.

 

Ανόρθωση

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Κουσιος είχε αναλάβει τα διοικητικά «ηνία» της ομάδας Ανόρθωση της Αμμοχώστου το 2010, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το όνομα του ήταν ξανά στο προσκήνιο για την προεδρία το 2013.  Είχε διαδεχθεί τότε τον Αντώνη Δημητρίου, σε ένα δύσκολο διάστημα για την «Κυρία».

 

Αξέχαστη θα μείνει η διάσκεψη Τύπου που είχε παραθέσει στις 26 Νοεμβρίου 2010 κατά την οποία έκανε  ολομέτωπη επίθεση  στον Ανδρέα Παντελή την ημέρα αποχώρησής του από την προεδρία, σχετικά με την (οικονομική κυρίως) διαχείριση του Παντελή κατά την πρώτη του θητεία.

 

Πηγή:

www.polignosi.com

 

Φώτο Γκάλερι

Image