Πηλείδου Νατάσα

Image

Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού από την 1η Μαρτίου 2018.

 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 18 Δεκεμβρίου 1980. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτώντας πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη γαλλική και ιταλική φιλολογία. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική, τη γαλλική και την ιταλική γλώσσα. 

 

Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

 

Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία (Regional Chief Operating Officer, South East Europe). Επιπλέον, εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, το Μιλάνο και το Λονδίνο, στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο Λονδίνο παρέδιδε μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA στη σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP.

 

Επιπρόσθετα, διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του οργανισμού.

 

Έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, καθώς επίσης και επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελεγκτικά, φορολογικά και άλλα θέματα.

 

Την 1η Μαρτίου 2018 διορίστηκε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018. Στις 10 Ιουλίου 2020 διορίστηκε Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018.