Μαύρος Λάζαρος

Ενας δημοσιογράφος με άποψη

Image
Δημοσιογράφος. Ο  Λάζαρος Μαύρος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1953 στον Αγρό. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Τα πρώτα τουΔημοσιογραφικά βήματα έκανε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Κήρυκας που εξέδιδε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και στη συνέχεια ως εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Επίκαιρη στο τέλος της δεκαετίας του 1980. Στη συνέχεια εργοδοτήθηκε στο εκδοτικό συγκρότημα ΔΙΑΣ ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο και ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή με τη στήλη του  "Ειρήσθω" η οποία σήμερα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση SigmaLive. 
Στο Ράδιο Πρώτο ξεκίνησε με την εκπομπή "Υπό των ήχων των ήλων" (Μεσημεριανή Εκπομπή που παρουσίαζε με τη σύζυγο του δημοσιογράφο και εκπαιδευτικό Μαρία Σφέτσου), στην συνέχεια με την εκπομπή "Τα πιστόλια του Λούκι Λουκ") και τη τωρινή καθημερινή πρωινή εκπομπή "Πρώτη Εκπομπή" από το 1996 μέχρι και σήμερα.
 
Το 1985 υπήρξε ένας από τους συνιδρυτές της κυπριακής Επιτροπής Αλληλεγγύης για το Κουρδιστάν, μαζί με το Θεόφιλο Γεωργιάδη
 
 Ο Λάζαρος Μαύρος είναι δημοσιογράφος με άποψη και δηλώνει σε διάφορες συνεντεύξεις του ότι δεν είναι αντικειμενικός αφού εκφράζει τη γνώμη του και δεν κάνει ρεπορτάζ. 
Οι απόψεις που εκφράζει στο Κυπριακό κινούνται εναντίον της λύσης Ομοσπονδίας μιλά για ηττημένα μυαλά στο Κυπριακό, ενώ διαχρονικά καυστηριάζει τη φαυλοκρατία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την πολιτική ασυδοσία των κυβερνώντων.  Ο  Λάζαρος Μαύρος έχει γράψει και ένα βιβλίο αφιέρωμα στον αείμνηστο Αρχηγό του ΓΕΕΦ Αντ/γο Ευάγγελο Φλωράκη.
 
Πηγή:
Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image
Image