Λοΐζου Κωστάκης

Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis Group

Image

Ο Κωστάκης Λοΐζου είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών «Louis» (CLIN Company, Louis Travel, LGS Handling, 4th GL Prodata, Louis Catering Services, etc.) και Πρόεδρος της Louis PLC (Louis Hotels Public Company Ltd). Από το 1989 είναι Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κύπρο.

 

Έχει διατελέσει Πρόεδρος ή μέλος σε ποικίλα Διοικητικά Συμβούλια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, όπως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αυτοκινήτων Ενοικίασης, το Συμβούλιο Δημοσίων Μεταφορών, το Κυπριακό Διυλιστήριο, η Alpha Bank, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ο Ροταριανός Όμιλος, ο Σύνδεσμος για την Προστασία του Περιβάλλοντος και άλλα.

 

Ο κ. Λοΐζου έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις για τη συνεισφορά του στην πολιτεία, την κοινωνία και την οικονομία τόσο στην Κύπρο και στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έχει τιμηθεί από την ουγγρική κυβέρνηση με την ανώτατη διάκριση «Commander’s Cross with Star of the Order of Merit» και «Commander’s Cross of the Order of Merit», καθώς και με το μετάλλιο «Pro Auxilio Civium Hungarorum». Έχει τιμηθεί επίσης από τη Δημοκρατία της Πολωνίας με τη διάκριση «Cavalier’s Cross of the Order of Merit».

 

Μεταξύ άλλων, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Συμβούλων Τουρισμού του έχει απονείμει το 2005 το βραβείο «Πρωτοπόρος στον Ευρωπαϊκό Τουρισμό». H Συνομοσπονδία των Εθνικών Συνδέσμων Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφετεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (HOTREC) του έχει απονείμει το 2012 το βραβείο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Φιλοξενίας «EHF Award». Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) τον έχει τιμήσει το 2014 και το 2020 «για τη μεγάλη του συμβολή στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα». Η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στον κόσμο, τον έχει τιμήσει τον Νοέμβριο του 2018 με το «Special Recognition Award», για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού. Τον Νοέμβριο του 2018 τιμήθηκε επίσης από τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ελλάδας για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο του 2018 βραβεύθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με το ανώτατο παράσημο, το χρυσό μετάλλιο του Αγίου Σπυρίδωνος, για τη σημαντική του προσφορά στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Τον Οκτώβριο του 2019 βραβεύτηκε από το KEBE ως Business Leader στην κατηγορία Τουρισμός, Εστίαση και Ψυχαγωγία. Τον Ιούνιο του 2021 τιμήθηκε με το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, για τη συμβολή του ως ευεργέτης του Νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα. Τον Δεκέμβριο του 2021 βραβεύτηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) για τη διαχρονική προσφορά του στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου. Tον Απρίλιο του 2022 στο πλαίσιο των 14ων IN Business Awards βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Lifetime Achievement Award, την ανώτατη τιμητική διάκριση στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Υπήρξε εισηγητής σε μεγάλο αριθμό διεθνών τουριστικών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει αριθμό άρθρων για τον τουρισμό.

 

Ο Λούης Λοΐζου γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 21 Μαρτίου 1944 και κατοικεί στη Λευκωσία. Μετά την αποφοίτησή του από το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Λονδίνο και Γενεύη.

Είναι νυμφευμένος με την Γιάννα, έχει δύο παιδιά που εργάζονται στον Όμιλο, τον Λούη και τη Μαρίσσα, και 5 εγγόνια.

 

Πηγή:

www.polignosi.com

 

 

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image