Λεωνίδας Γιώργος

Image
Δημοσιογραφος. Ο Γεώργιος Λεωνίδας γεννήθηκε το 1934 στη Λευκωσία και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Πέθανε στη Λευκωσία στις 22 Δεκεμβρίου 2021 σε ηλικία 87 ετων. 
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία κοντά στον εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερία» τον Κύρο Θ. Σταυρινίδη, και το 1962 εξέδωσε μαζί με το Νίκο Κόση το περιοδικό "Ο Αγών", το οποίο το 1964 μετατράπηκε σε καθημερινή εφημερίδα, στην οποία διετέλεσε αρχισυντάκτης και πολιτικός συντάκτης.
 
Τον Αύγουστο του 1974 ανέλαβε διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (Α.Π.Ε.) στην Κύπρο, θέση που κατείχε μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2004. Διετέλεσε επίσης ανταποκριτής πολλών αθηναϊκών εφημερίδων, όπως “Η Καθημερινή”, “Μεσημβρινή” και “Το Βήμα”, καθώς και της ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης “Πρωινή”.
 
Υπήρξε επίσης ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Λευκωσία καλύπτοντας για ένα μεγάλο διάστημα τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στην κυπριακή πρωτεύουσα.
 
Για ένα μεγάλο διάστημα διατηρούσε παράλληλα με την δημοσιογραφική του ιδιότητα και το διαφημιστικό γραφείο «Διέντυπο» το οποίο είχε εκδόσει πολλά βιβλία.
 
Ανάμεσα σ’ αυτά και το βιβλίο «Λεύκωμα της ΕΟΚΑ» το οποίο εξέδωσε με το Δημοσιογράφο Παναγιώτη Παπαδημήτρη στο οποίο δημοσιεύονται χρονολογικά όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα μαζί με σωρείαν φωτογραφιών.
 
 
Πηγές:

Φώτο Γκάλερι

Image
Image