Δημητρίου Μισιαούλη Στέλλα

Image

Παιδίατρος. Η Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη  γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 18 Οκτωβρίου 1954.

 

Σπούδασε ιατρική στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ με ειδικότητα στην παιδιατρική. Εργάζεται ως παιδίατρος.

 

Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Στροβόλου με το ΑΚΕΛ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 1991, στις Δημοτικές εκλογές του 1996 και στις Δημοτικές εκλογές του 2001.

 

Την περίοδο 2001-2004 ήταν μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας. Διετέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων και Δηλητηριάσεων του Υπουργείου Υγείας, αντιπρόεδρος του Κέντρου Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ), μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Συμμετείχε στα Γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για Θέματα Υγείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2001 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ αλλά δεν εκλέχτηκε. Ωστόσο, λόγω της εκλογής του βουλευτή του ΑΚΕΛ στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, Αδάμου Αδάμου ως ευρωβουλευτή στις Ευρωεκλογές του 2004, τη θέση του στη βουλή πήρε στις 20 Ιουλίου 2004 η Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη ως η επόμενη επιλαχούσα, για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

 

Διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2006 αλλά δεν εκλέχτηκε. Το 2008, ο βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας του ΑΚΕΛ, Κύπρος Χρυσοστομίδη, διορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στην Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια. Πρώτη επιλαχούσα για τη θέση του στη βουλή ήταν η Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη, η οποία ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στις 6 Μαρτίου 2008 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

 

 

Πηγή:

  1. «50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).

Φώτο Γκάλερι

Image