Ζαχαρίου Ζαχαρίας

Image

Οπτικός.Ο Ζαχαρίας Ζαχαρίου γεννήθηκε στην Ξυλοτύμπου στις 13 Δεκεμβρίου 1963. Σπούδασε οπτική και οπτομετρία στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθηνών.

 

Την περίοδο 1979-1981 διετέλεσε μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ). Την περίοδο 1989-1991 ήταν επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας. Την περίοδο 1991-1994 ήταν επαρχιακός γραμματέας της οργάνωσης Προσφύγων-Αγνοουμένων του ΔΗΣΥ Λάρνακας. Την περίοδο 1994-1997 ήταν επαρχιακός γραμματέας των κλαδικών οργανώσεων του ΔΗΣΥ Λάρνακας. Την περίοδο 1997-2001 ήταν επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΣΥ Λάρνακας.

 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2001 στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας με τον ΔΗΣΥ για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 δεν επανεκλέχθηκε. Ακολούθησε η εκλογή του στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2016 για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ. Ήταν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).