Μαυροκορδάτος Χρίστος

Image

Γεωπόνος. Ο Χρίστος Μαυροκορδάτος γεννήθηκε στη Μόρφου στις 24 Μαρτίου 1948. Απέκτησε πτυχίο γεωπονίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην εδαφολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο.

 

Εργάστηκε στο Γραφείο Ευημερίας και στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, έως το 1991 που εξελέγη βουλευτής.

Διετέλεσε πρόεδρος του Κλάδου Υπαλλήλων του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΔΥ, μέλος (γενικός ταμίας) του διοικητικού συμβουλίου της Παγκύπριας Ένωσης Γεωπόνων, μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) και επαρχιακός γραμματέας ΕΚΑ Αμμοχώστου. Ήταν μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής και της Επαρχιακής Γραμματείας ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εκλέχτηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2001 για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. 

Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Επίσης, ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Κλάδου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου.

Είναι νυμφευμένος με την Ανδρούλα Χατζηαντώνη και έχει ένα γιο και μια κόρη.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).