Μιχαηλίδης Θαλής

Image

Ιατρός. Ο Θαλής Μιχαηλίδης  γεννήθηκε στην Πάφο το 1927 και πέθανε στις 30 Οκτωβρίου 2017. Απέκτησε πτυχίο ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μετεκπαίδευση στη γενική ιατρική και την ορθοπεδική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε ως γενικός χειρούργος-ορθοπαιδικός.

 

Αποτελούσε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης (μετέπειτα ΔΗΚΟ) το 1976 Εξελέγη βουλευτής στις Βουλευτικές εκλογές 1976 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με την Δημοκρατική Παράταξη (μετέπειτα ΔΗΚΟ) για την Γ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις Βουλευτικές εκλογές 1981 για την Δ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις Βουλευτικές εκλογές 1985 για την Ε΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Την περίοδο 1981-1985 διετέλεσε Κοσμήτορας της Βουλής.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παθόντων, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τηρήσεως του Κανονισμού της Βουλής.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).