Κατσελλής Στέλιος

Image

Πρώην υπουργός Αμύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Κερύνεια το 1931. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Κερύνειας, παρακολούθησε στην Αγγλία ηλεκτρολογία-μηχανική στο Loughborough College και στο Faraday House. Me την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του πατέρα του στην Κερύνεια ως συνδιευθυντής στο ξενοδοχείο «Dome». Το 1959 παντρεύτηκε τη συγγραφέα και πολιτικό  Ρήνα Κατσελλή

 

Το 1961 διορίστηκε πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Κερύνειας και το 1964 δήμαρχος Κερύνειας (Βλέπε Βίντεο Ψηφιακός Ηρόδοτος Αρχείου ΡΙΚ). Το 1977 διορίστηκε μέλος της Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας.

 

Το 1978 διορίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών και το 1980 υπουργός Προεδρίας, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 1982, οπότε διορίστηκε υπουργός Παιδείας. Στις αρχές του 1985 του ανετέθη το υπουργείο Αμύνης. Στη θέση αυτή παρέμεινε ως τις 31 Ιουλίου του ίδιου χρόνου. Στη συνέχεια διορίστηκε ειδικός σύμβουλος/ γενικός συντονιστής για θέματα προσφύγων στο υπουργείο Εσωτερικών. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

 Ο Στέλιος Κατσελλής πέθανε την 1η Ιανουαρίου του 2018.

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image