Τάσου Γεώργιος

Image

Ο Γεώργιος Τάσου γεννήθηκε στην Ξυλοφάγου την 1η Οκτωβρίου 1953. Απέκτησε πτυχίο εργοδηγού-σχεδιαστή των Σχολών Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου και πτυχίο Σχολών Τεχνολογικής Αναπτύξεως Αθηνών - Κλάδος Δομικών Έργων. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα πολιτικών επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργαζόταν ως εργοδηγός-σχεδιαστής.

 

Την περίοδο 1976-1989 διετέλεσε πρόεδρος της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου (ΠΕΚ) και την  περίοδο 1978-1988 ήταν πρόεδρος της τοπικής επιτροπής ΔΗΣΥ Ξυλοφάγου. Την περίοδο 1989-1995 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επαρχιακής και Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών Λάρνακας και την περίοδο 1992-1998 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών. Ήταν μέλος του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.[1]

 

Το 2003 διετέλεσε παρατηρητής της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συμμετείχε στην Πολιτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

Διετέλεσε επίτροπος Γεωργίας και Φυσικών Πόρων του ΔΗΣΥ και συντονιστής του ΔΗΣΥ για θέματα γεωργίας στη Βουλή, επαρχιακός γραμματέας του Παναγροτικού Συνδέσμου Λάρνακας, μέλος της Aγροτικής Eπιτροπής, του Aνωτάτου Συμβουλίου του Παναγροτικού Συνδέσμου και όλων των συλλογικών του οργάνων, μέλος της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας και του Eπαρχιακού Συμβουλίου του ΔHΣY Λάρνακας και μέλος του Aνωτάτου Συμβουλίου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

 

Στις βουλευτικές εκλογές του 2001 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας με τον ΔΗΣΥ για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο και αρχηγός της αντιπροσωπίας της Βουλής στο Σύνδεσμο Ασιατικών Κοινοβουλίων για την Ειρήνη.