Ευαγγέλου Ανδρέας

Δήμαρχος Αμμοχώστου 2006

Image

Πολιτικός. Ο  Ανδρέας Ευαγγέλου γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1958 στο Παραλίμνι. Εξελέγη Δήμαρχος Παραλιμνίου στις 16 Δεκεμβρίου 2006 και την 1η Ιανουαρίου 2007 ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του. Από το 1986 μετέχει στα κοινά και διετέλεσε για 3 πενταετίες Αντιδήμαρχος.

 

Σπουδές

Φοίτησε στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, στο τριτάξιο Γυμνάσιο Παραλιμνίου, 1 χρόνο στο Β΄ Γυμνάσιο Αμμοχώστου και αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Παραλιμνίου (Οικονομικό).

 

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, ακολούθησε Πανεπιστημιακές Σπουδές στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, όπου πήρε το πτυχίο στα Οικονομικά – Διοίκηση Επιχειρήσεων.

 

Πολιτική

Μέχρι την εκλογή του στο αξίωμα του Δήμαρχου ασχολείτο με την οικογενειακή του επιχείρηση «ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΓΓΕΛΗΣ». Διετέλεσε Πρόεδρος μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Παραλιμνίου και Πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Β΄ Γυμνασίου Παραλιμνίου (Οικονομικό).

 

Διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Παραλιμνίου, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου και Μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Επαρχιακού Συμβουλίου ΔΗΣΥ Αμμοχώστου.

 

Διετέλεσε Υπαρχηγός ομάδας Προσκόπων Παραλιμνίου, του 21ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παραλιμνίου, Μέλος της Δράσης ΚΕΣ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, Μέλος της ΠΕΚ κ.α

 

Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Χατζιαδάμου από τα Λεύκαρα και πατέρας δύο παιδιών, της Ειρήνης και της Βαρβάρας.

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image