Γκαμπάι Γιακίρ Gabay Yakir

Ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας Aroundtown

Image

Κύπριος επιχειρηματίας ισραηλινής καταγωγής. Γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1966 και είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών και λογιστικής, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Hebrew University.

 

Είναι ο ιδρυτής, αναπληρωτής πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Aroundtown SA, εταιρείας κολοσσού στο παγκόσμιο real estate με χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 30 δισ. δολαρίων. Διαθέτει μερίδιο 40% της Grand City Properties, η οποία κατέχει περίπου 65.000 διαμερίσματα στη Γερμανία και το Λονδίνο και είναι θυγατρική της Aroundtown SA.

Στην Κύπρο, προχώρησε σε μεγαλεπήβολες επενδύσεις. Ειδικότερα βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης μετοχικής συμμετοχής στην Kition Ocean Holdings. Πρόκειται για εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Aroundtown SA στην ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

 

Αγία Φύλα

Την ίδια ώρα, ο Yakir Gabay βρίσκεται πίσω από την τεραστίων διαστάσεων επένδυση συνολικού ύψους €856 εκατ. στη Αγία Φύλα και η οποία-ανάμεσα σε άλλα- περιλαμβάνει τη δημιουργία ιδιωτικού σχολείου, ιατρικού ιδρύματος και κέντρου έρευνας και καινοτομίας.

 

Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ήταν στον δημόσιο τομέα του Ισραήλ, ενώ μετέπειτα ασχολήθηκε με την επενδυτική τραπεζική. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε CEO του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της Bank Leumi, μιας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών του Ισραήλ.

 

Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Gmul Investments (Ισραήλ), η οποία είχε στη διαχείρισή της επενδύσεις συνταξιοδοτικά ταμεία, ακίνητα και τίτλους συνολικού ύψους 30 δισ. δολαρίων.

 

Eίναι γιος του Meir Gabay, πρώην Γενικού Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος υπηρέτησε και ως Επίτροπος Δημόσιας Υπηρεσίας του Ισραήλ. Επίσης, ο πατέρας του είναι ο μοναδικός Ισραηλινός που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε οποιοδήποτε αξίωμα. Η μητέρα του, η Yemima Gabay, ήταν ανώτερη υπάλληλος στο Γραφείο του Ισραηλινού Εισαγγελέα και διευθύντρια του Τμήματος Χάριτος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης του Κράτους του Ισραήλ.

 

Πηγή

CEOWORLD Magazine

InBusinessNews