Κουμπάρεφ Αλεξέι - Gubarev Alexey

Image

Επιχειρηματίας με καταγωγή τη Ρωσία ο οποίος απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα. Γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1980.  Δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας και είναι  ιδρυτής πολλών εταιρειών αλλά και επενδυτής στον τομέα της πληροφορικής και επιχειρηματικότητας, με πρόσθετη εμπειρία σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κατασκευών και ηλεκτρονικού εμπορίου.

Είναι συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού TechIsland που ιδρύθηκε το 2021 και δραστηριοποιείται στον τομέα του IT (information technology). Αποστολή της Techisland είναι να μετατρέψει την Κύπρο σε  ένα παγκόσμιο προορισμό για ταλέντα παγκόσμιας  εμβέλειας. Ως πρώτο το στόχο, η TechIsland έχει θέσει να καταστήσει την τεχνολογική βιομηχανία ως τον πιο σημαντικό μοχλό ανάπτυξης του ΑΕΠ, και της επέκτασης της αγοράς εργασίας στην Κυπρακή Δημοκρατία μέχρι το έτος 2030.

Ο Αλεξέι Κουμπάρεφ είναι  επίσης συνιδρυτής  με τον Yury Gursky της εταιρείας Palta Ltd., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Τεχνολογίας σε θέματα υγείας και ευεξίας. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό είδος επιχειρηματικών συμμετοχών, μια εταιρία που να επικεντρώνεται στη συνεργασία με επιχειρηματίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2022 η Farfetch εξαγόρασε τη νεοσύστατη επιχείρηση χαρτοφυλακίου της PaltaWannaby Inc, η οποία έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν εικονικά παπούτσια, αξεσουάρ και καλλυντικά. Οι εταιρείες χαρτοφυλακίου της Palta περιλαμβάνουν εφαρμογές App Store που αφορούν την υγεία και την άσκηση.  

Ο Alexey μαζί με τη σύζυγό του  Anna Gubareva, έχουν διοργανώσει πολλές κοινωνικές,  πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στην Κύπρο. Τον Οκτώβριο του 2023 διοργανώθηκε  με δική τους πρωτοβουλία στη Λεμεσό το Revive, ένα οικολογικό φεστιβάλ που στήριξε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός City friends club σε συνεργασία με το Zograff studio. Στο πλασίο του φεστιβάλ  δημιουργήθηκαν 20 γράφιτι σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού.

 

Πηγή

www.polignosi.com